Onze Inzichten

16.8.2023

Waarom een Thuisbatterij Onvermijdelijk is voor een Duurzame Energie Toekomst

In een wereld waar duurzaamheid en efficiënt energiegebruik steeds belangrijker worden, is de opkomst van zonnepanelen een grote stap voorwaarts. Ze laten ons toe om onze eigen groene energie op te wekken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Maar er is één aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien: de timing van energieverbruik. Hier komt de thuisbatterij om de hoek kijken, en laten we je zien waarom deze onvermijdelijk is voor een veerkrachtige en efficiënte energietoekomst.

<iframe src="https://widget.tagembed.com/113856?view" style=" width:100%;height:500px;overflow: auto;" frameborder="0" allowtransparency="true"></iframe>

De Onzichtbare Energielekken

Stel je voor: de gemiddelde Vlaming heeft een 9-5 verbruikspatroon. 's Ochtends en 's avonds hebben we energie nodig, maar gedurende de dag, wanneer onze zonnepanelen de meeste energie opwekken, zijn we vaak niet thuis. Dit resulteert in ongebruikte, gratis opgewekte energie die rechtstreeks naar het elektriciteitsnet wordt gestuurd. Helaas, wanneer we 's avonds thuiskomen en deze energie nodig hebben, moeten we de hoofdprijs betalen om deze uit het net te halen. Dit zorgt ervoor dat we in deze situatie maar liefst 72% afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet.

De Evolutie van Injectieprijzen en de Opkomst van de Thuisbatterij

Maar wat dacht je van de vergoeding voor de energie die we terugleveren aan het net? Hoewel we inderdaad een vergoeding krijgen, zijn de zogenaamde "injectieprijzen" slechts een fractie van wat ze ooit waren. Dit maakt de thuisbatterij nog aantrekkelijker dan ooit tevoren. Het ultieme doel? Zoveel mogelijk van je opgewekte energie thuis houden, aangezien het terughalen ervan uit het net geld kost.

De Kracht van de Thuisbatterij

Hier komt de thuisbatterij in beeld. Deze slimme opslagoplossing laadt zichzelf dagelijks op met de gratis stroom die je overdag opwekt. Dit verhoogt je eigen verbruik van de opgewekte energie tot wel 70%, waardoor je slechts voor 30% afhankelijk bent van het net. Dit betekent dat het grootste deel van je overdag opgewekte energie daadwerkelijk binnen je huis blijft en efficiënt wordt gebruikt op de momenten dat je thuis bent.

De Voordelen van een Thuisbatterij

Kortom, het installeren van een thuisbatterij heeft meerdere voordelen. Je verlaagt je energierekening met maar liefst 70%, neemt de controle over je eigen energievoorziening en zet een belangrijke stap richting een duurzame toekomst. Met een thuisbatterij word je zelf de regisseur van je energieverbruik, en draag je bij aan een veerkrachtige en groene energiemaatschappij.

Ben je klaar om de controle over je energietoekomst te nemen? Ontdek hoe een thuisbatterij jouw energieverbruik kan transformeren op Betterdays! Samen creëren we een duurzame en efficiënte energiehuishouding.

#Thuisbatterij #Duurzaamheid #Zonnepanelen #EnergieToekomst #EfficiëntEnergiegebruik